Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The quality of purchased raw sheep's milk in Slovak in 2013.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23HA26" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#HA26 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita nakupovaného surového ovčieho mlieka na Slovensku v roku 2013.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci sú prezentované sumárne výsledky hodnotenia kvality surového ovčieho mlieka v roku 2013, ktoré boli namerané v SL EXAMINALA. Dané laboratórium má akreditované potrebné skúšobné metódy a skúša sa v ňom väčšina vzoriek nakupovaného surového ovčiehomlieka zo Slovenska. Priemerné hodnoty skúšaných vlastností mlieka boli: Celkový počet mikroorganizmov 545 000 KTJ/ml; prítomnosť inhibičných látok v 0,81% vzoriek; množstvo tuku 7,58 g/100g; množstvo bielkovín 5,91 g/100g; množstvo sušiny 18,52 g/100g.Mlieko bolo minimálne falšovanie kravským a kozím mliekom. Kvalita surového ovčieho mlieka je teda na dobrej kvalitatívnej úrovni.

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of purchased raw sheep's milk in Slovak in 2013.

  • Popis výsledku anglicky

    Summary results of quality assessment of raw sheep´s milk, measured in TL EXAMINALA during 2013 are presented here. The laboratory has accredited all necessary testing methods and the majority of samples of purchased raw sheep´s milk in Slovakia were tested here. The average values of tested parameters were: Total cell counts: 545 000 CFU.mL-1; residues of antibiotics in 0.81% of samples; fat 7.58 g.100g-1; protein 5.91 g.100g-1; solids 18.52 g.100g-1. Milk was minimally falsified by addition of cow´s and goat´s milk. The quality of raw sheep´s milk can be considered as good.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů