Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání obsahových složek a technologických vlastností mléka dojnic holštýnského a českého strakatého plemene v zimním období

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193840" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00193840 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání obsahových složek a technologických vlastností mléka dojnic holštýnského a českého strakatého plemene v zimním období

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V průběhu období 4.11. 2010 až 31.3. 2011 bylo odebráno 22 bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene chovaných v ŠZP Žabčice a stejný počet vzorků mléka dojnic českého strakatého plemene chovaných na farmě GENAgro Říčany, a.s. Odběry probíhalyjedenkrát týdně. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů u dojnic holštýnského plemene byly následující: obsah bílkovin 3,39 g.100g-1, obsah kaseinu 2,67 g.100g-1, obsah tuku 4,22 g.100g-1, obsah laktózy 4,81 g.100g-1, tukuprostá sušina 8,81 g.100g-1, titrační kyselost 7,09 °SH, aktivní kyselost 6,68 pH, hustota 1,0302 kg.l-1, syřitelnost 215 sec, třída kvality sýřeniny 1,68. Průměrná teplota ve stáji byla naměřena 5,00 °C. U vzorků mléka českého strakatého plemene byly zjištěny průměrné hodnoty: obsah bílkovin 3,69 g.100g-1, obsah kaseinu 2,90 g.100g-1, obsah tuku 4,24 g.100g-1, obsah laktózy 4,77 g.100g-1, tukuprostá sušina 9,09 g.100g-1, titrační kyselost 7,27 °SH, aktivní kyselost 6,58 pH, hustota 1,0303 kg.l-1, syřitelnost 212 sec,

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of milk components and technological characteristics of holstein dairy cows and czech fleckvieh cows in winter

  • Popis výsledku anglicky

    During the period of 4.11. 2010 to 31.3. 2011 22 bulk milk samples was obtained in herds of Holstein cows from University farm in Žabčice. Same number of bulk milk samples was obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from farm GENAgro Říčany, a.s. Purchase was realized once a week. The average values of milk parameters of Holstein cows were as follows: protein content 3.39 g.100g-1, casein content 2.67 g.100g-1, fat content 4.22 g.100g-1, lactose content 4.81 g.100g-1, solids non-fat content 8.81 g.100g-1, titratable acidity 7,09 °SH, pH acidity 6.68, specific density 1.0302 kg.l-1, rennet coagulation time 215 sec, curd quality class 1.68. Average temperature in stable was 5.00 °C. The average values of milk parameters of Czech Fleckvieh cows were as follows: protein content 3.69 g.100g-1, casein content 2.90 g.100g-1, fat content 4.24 g.100g-1, lactose content 4.77 g.100g-1, solids non-fat content 9.09 g.100g-1, titratable acidity 7.27 °SH, pH acidity 6.58, specific density 1.0303 kg.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2013

  • ISBN

    978-80-7375-666-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    90-98

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku