Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah mezi teplotou ve stáji, složením a technologickými vlastnostmi mléka u holštýnského skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907808" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vztah mezi teplotou ve stáji, složením a technologickými vlastnostmi mléka u holštýnského skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce si stanovila za úkol analyzovat vztah mezi teplotou ve stáji, složením a technologickými vlastnostmi bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemena. Konkrétně jsme sledovali změny v obsahu tuku, bílkovin, kaseinu, laktózy, tukuprosté sušiny, hustoty, titrační a aktivní kyselosti, syřitelnosti a kvality sýřeniny v závislosti na průměrné denní teplotě ve stáji.Sledování probíhalo v průběhu 87 týdnů.

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship between temperature in stable, milk composition and technological properties of holstein dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    Altogether 87 bulk milk samples obtained in identical herds of Holstein cows within 87 weeks were divided into six groups depending on average diurnal pattern of air temperatures in stable (less than 5.0 oC; 5.1 to 10.0 oC; 10.1 to 15.0 oC; 15.1 to 20.0oC; 20.1 to 25.0 oC; above 25.1 oC). The average values of milk parameters under study (n = 87) were as follows: fat content 3.98 g.100g-1, protein content 3.32 g.100g-1, casein content 2.61 g.100g-1, lactose content 4.82 g.100g-1, solids non-fat content8.74 g.100g-1, specific density 1.0308 kg.l-1, titratable acidity 6.91 oSH, pH acidity 6.74, rennet coagulation time 201 sec, curd quality class 1.71; average diurnal temperature was 13.27 oC. Based on the results can be stated that with the increasingaverage diurnal air temperature, contents of fat, protein, casein and solids-non-fat significantly decreased (p<0.01). On the other hand, relationship between temperature in stable and lactose, specific density, rennet coagulation time, c

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-836-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    267-273

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000366461200030