Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení vlivu holštýnského a českého strakatého plemene dojnic na obsahové složky a technologické vlastnosti mléka v letním období

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193839" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00193839 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení vlivu holštýnského a českého strakatého plemene dojnic na obsahové složky a technologické vlastnosti mléka v letním období

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv českého strakatého a holštýnského plemene dojnic na obsahové složky a na technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Vzorky mléka pocházely ze dvou farem (AgroGen Říčany, a.s., Školní zemědělský podnik Žabčice) a byly odebírány jednou týdně v období 22 týdnů (od 5.5. 2011 do 29.9. 2011). Průměrné hodnoty mléčných parametrů u českého strakatého plemene (n = 22) byly následující: syřitelnost 189,77 sec, třída kvality sýřeniny 1,55, aktivní kyselost pH 6,63, titrační kyselost 6,88 °SH, obsah bílkovin 3,48 g.100g-1, obsah tuku 3,73 g.100g-1, obsah laktózy 4,83 g.100g-1 obsah tukuprosté sušiny 8,92 g.100g-1, hustota 1,0296 kg.l-1, obsah kaseinu 2,72 g.100g-1 a průměrná denní teplota ve stáji 18,70 ° C. Dále průměrné hodnoty zkoumaných parametrů u vzorků (n = 22) holštýnského plemene byly: syřitelnost 186,45 sec, třída kvality sýřeniny 1,68, aktivní kyselost pH 6,76, titrační kyselost 6,80 °SH, obsah bílkovin 3,24 g.100g-1, obsah tuku 3,75 g.100

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of influence of holstein and czech fleckvied breed on composition and technological properties of milk during summer

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this research was to evaluate the influence of the Czech Fleckvieh and Holstein breed to milkcomponents and technological properties of bulk tank milk samples. Milk samples came from two farms (GenAgro Říčany and University farm in Žabčice) and samples obtained in identical herds within 22 weeks (5.5. 2011 -- 29.9. 2011). The average values of milk parameters of Czech Fleckvieh breed (n = 22) were as follows: rennet coagulation time (RCT) 189.77 sec., curd quality class (CQC) 1.55, active acidity (AA) pH 6.63, titratable acidity (TA) 6.88 °SH, protein content (PC) 3.48 g.100 g-1, fat content (FC) 3.73 g.100g-1, lactose content (LC) 4.83 g.100g-1, solids-non-fat content (SNF) 8.92 g.100g-1, milk density (D) 1.0296 kg.l-1, casein content (CC)2.72 g.100g-1 and the average diurnal temperature in the barn (ADTB) was 18.70 °C. The average values of the milk parameters of Holstein breed (n = 22) were as follows: RCT 186.45 sec, CQC 1.68, AA 6.76 pH, TA of 6.80 °SH, PC 3.24 g.100g-

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2013

  • ISBN

    978-80-7375-666-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    217-222

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku