Characteristic and quality and food safety of regional cheese produced from mixed milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23KL04" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#KL04 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26784246:_____/14:#0000895
Výsledek na webu
<a href="http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462051171.pdf" target="_blank" >http://acta.mendelu.cz/pdf/actaun201462051171.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201462051171" target="_blank" >10.11118/actaun201462051171</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characteristic and quality and food safety of regional cheese produced from mixed milk
Popis výsledku v původním jazyce
There were cheeses produced from raw cow?s milk and from mixed milk compared. Mixed milk contained small ruminants? milk (goat?s and ewe?s milk) and cow?s milk in diff erent proportions. There were technological, physical and health parameters, mineral composition, microbiological indicators and sensory quality evaluated. Cow?s milk, compared to mixed milk, contained markedly lower amounts of fat, protein, casein, total solids, solids non fat, urea and acetone and higher values of lactose, citric acid and free fatty acids and showed signifi cantly lower values of somatic cell count. Mixed milk showed lower (better) results for freezing point depression, markedly higher titration acidity and higher values for Ca, Mg, K, P, Cu, Mn and Zn. The results ofmicrobiological analyses confi rmed good hygienic quality in terms of total count of mesophlic, psychrotrophic and thermoresistant bacteria and coliforms. Negative incidence of L. monocytogenes and mostly negative incidence of S. aureus a
Název v anglickém jazyce
Characteristic and quality and food safety of regional cheese produced from mixed milk
Popis výsledku anglicky
There were cheeses produced from raw cow?s milk and from mixed milk compared. Mixed milk contained small ruminants? milk (goat?s and ewe?s milk) and cow?s milk in diff erent proportions. There were technological, physical and health parameters, mineral composition, microbiological indicators and sensory quality evaluated. Cow?s milk, compared to mixed milk, contained markedly lower amounts of fat, protein, casein, total solids, solids non fat, urea and acetone and higher values of lactose, citric acid and free fatty acids and showed signifi cantly lower values of somatic cell count. Mixed milk showed lower (better) results for freezing point depression, markedly higher titration acidity and higher values for Ca, Mg, K, P, Cu, Mn and Zn. The results ofmicrobiological analyses confi rmed good hygienic quality in terms of total count of mesophlic, psychrotrophic and thermoresistant bacteria and coliforms. Negative incidence of L. monocytogenes and mostly negative incidence of S. aureus a
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ACTA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
1171-1182
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—