Probiotické čerstvé sýry a jogurty s obsahem kozího, ovčího a kravského mléka s přídavkem prebiotika a WPC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23LI67" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#LI67 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/143_xiii-xvii_.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/143_xiii-xvii_.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Probiotické čerstvé sýry a jogurty s obsahem kozího, ovčího a kravského mléka s přídavkem prebiotika a WPC
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem této práce byla výroba čerstvých sýrů a jogurtů z kombinace kozího, ovčího a kravského mléka s obsahem probiotických mikroorganismů, prebiotik a koncentrátu syrovátkových bílkovin (WPC). Testované jogurty a čerstvé sýry byly hodnoceny na základě obsahu mikroorganismů, jejich životaschopnosti po 21 dnech skladování a také dle senzorického hodnocení. Jogurty z kravského a ovčího mléka s obsahem prebiotika byly hodnoceny nejlépe na základě všech sledovaných parametrů.
Název v anglickém jazyce
Probiotic fresh cheeses and yogurts from combination of goat, ovine and bovine milk containing prebiotics and WPC
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was the production of fresh cheeses and yogurts from combination of goat, ovine and bovine milk containing probiotics, prebiotics and whey protein concentrates (WPC). Tested yoghurts and fresh cheeses were evaluated based on the content of microorganisms, their viability after 21 days of storage and sensory properties.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy- Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
143
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
"xiii"-"xvii"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—