Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby roztíratelného másla

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23PE78" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#PE78 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby roztíratelného másla

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lepší roztíratelnost másla byla dosažena třífázovým zráním smetany při různých teplotách. Během provozních testů byly sledovány technologické parametry výroby, chemické složení másla a fyzikálně chemické vlastnosti jako peroxidové číslo, meze toku a viskozita másla. Tyto parametry roztíratelného másla byly porovnávány s máslem připraveným klasickým zráním. Proběhly skladovací pokusy při teplotě 6 °C a -18 °C po dobu 2 a 4 měsíců. Požadované kvalitativní parametry byly splněny po výrobě i na konci záruční lhůty.

  • Název v anglickém jazyce

    Production technology of spreadable butter

  • Popis výsledku anglicky

    Improvement of spreadability of butter was achieved by three-phase maturing of cream at different temperatures. Technological parameters of production, chemical composition and physico-chemical properties such as peroxide number, yield stress and viscosity of butter were assessed during tests. These parameters of spreadable butter were compared with a butter prepared by classic maturation. Storage experiments were carried out at 6 ° C and -18 ° C for 2 and 4 months. Required qualitative parameters were fulfilled after production and at the end of shelf life.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    MR máslo

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o. IČ 63992370

  • Ekonomické parametry

    Předpokládaný objem výroby v letech 2015-2020 se očekává postupně zvyšující od 100 t do 600 t ročně. To bude odhadem představovat tržby 180 mil. Kč za 5 let, z toho zisk cca 7 mil. Kč za 5 let.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem