Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA72" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA72 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla vyvinuta technologie výroby funkční synbiotické potraviny pro aplikaci ve výrobě v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Technologie výroby fermentovaného nápoje spočívá ve fortifikaci mléčného základu o prebiotikum a probiotické mikroorganismy bifidobakterie a Lbc. acidophilus tak, aby nastavením technologických parametrů mohla proběhnout autimatizovaná výroba s vysokými KTJ/ml prospěšné mikroflóry ve finálním výrobku a konzistencí pro robotické výdejové místo.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of fermented milk drink production with bifidobacteria and Lbc. acidophilus in robotic mini dairy with Milkbar

  • Popis výsledku anglicky

    Technology of synbiotic functional food for application in production mini dairy plant with a sequential filling, packaging and sales unit in the modular container system was developed. Technology is concetrated in production of fermented milk drink fortified with prebiotic and probiotic microorganisms bifidobacteria and Lbc. acidophilus, so that setting the process parameters could be carried out with high counts cfu / ml of beneficial microflora in the final product and consistency suitable for robotic vending.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA02011293" target="_blank" >TA02011293: Vývoj robotické kontejnerové minimlékárny s konzumačním místem a výzkum a vývoj inovovaných mléčných výrobků jako funkčních potravin a potravin s benefity pro využití v minimlékárně</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Mléčný nápoj - Milkbar

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    realizováno v Robotické minimlékárně s Milkbarem, Fabric Constructions s.r.o., IČO 26865165, licenční smlouva uzavřena 19. 11. 2014

  • Ekonomické parametry

    předpokládá se roční obrat 900 000 Kč v jedné mlékárně

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem