Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA72" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA72 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
Popis výsledku v původním jazyce
Byla vyvinuta technologie výroby funkční synbiotické potraviny pro aplikaci ve výrobě v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Technologie výroby fermentovaného nápoje spočívá ve fortifikaci mléčného základu o prebiotikum a probiotické mikroorganismy bifidobakterie a Lbc. acidophilus tak, aby nastavením technologických parametrů mohla proběhnout autimatizovaná výroba s vysokými KTJ/ml prospěšné mikroflóry ve finálním výrobku a konzistencí pro robotické výdejové místo.
Název v anglickém jazyce
Technology of fermented milk drink production with bifidobacteria and Lbc. acidophilus in robotic mini dairy with Milkbar
Popis výsledku anglicky
Technology of synbiotic functional food for application in production mini dairy plant with a sequential filling, packaging and sales unit in the modular container system was developed. Technology is concetrated in production of fermented milk drink fortified with prebiotic and probiotic microorganisms bifidobacteria and Lbc. acidophilus, so that setting the process parameters could be carried out with high counts cfu / ml of beneficial microflora in the final product and consistency suitable for robotic vending.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA02011293" target="_blank" >TA02011293: Vývoj robotické kontejnerové minimlékárny s konzumačním místem a výzkum a vývoj inovovaných mléčných výrobků jako funkčních potravin a potravin s benefity pro využití v minimlékárně</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Mléčný nápoj - Milkbar
Číselná identifikace
—
Technické parametry
realizováno v Robotické minimlékárně s Milkbarem, Fabric Constructions s.r.o., IČO 26865165, licenční smlouva uzavřena 19. 11. 2014
Ekonomické parametry
předpokládá se roční obrat 900 000 Kč v jedné mlékárně
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—