Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23TA27" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#TA27 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo ověřit u kmene Lbc.paracasei/casei ML4DP, vyizolovaného ze syrového mléka, jeho antimikrobiální účinnost v obnoveném mléce s přídavkem kvasničného autolyzátu vůči vybraným 8 kmenům Lbc. curvatus s prokázanou schopností tvorby biogenníchaminů v laboratorních podmínkách. K tomuto účelu byla použita vodivostní metoda pomocí přístroje RABIT, plotnová kultivační metoda a ověření těchto poznatků i v poloprovozních podmínkách výroby nízkodohřívaných sýrů.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of bacterial isolate suppressing growth of biogenic amines producers in laboratory conditions and in pilot plant cheese production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to verify the antimicrobial effect of isolate Lbc. paracasei/casei ML4DP obtained from raw milk. The antimicrobial effect was tested in recombined skim milk enriched with yeast autolysate against eight isolates of Lbc. curvatus characteristic in production of biogenic amines in laboratory conditions. Rapid Conductive impedance method (RABIT), cultivation in laboratory conditions were used to obtain results. The results was confirmed in pilot production of low scalded cheese.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů