Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23BI56" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#BI56 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.ctpp.cz/data/files/Sbornik_Membranove%20procesy.pdf" target="_blank" >http://www.ctpp.cz/data/files/Sbornik_Membranove%20procesy.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem bylo využít sušiny obsažené v syrovátce z výroby termotvarohu, pomocí ultrafiltrace ji zahustit a použít ji jako částečnou náhradu mléka (až 15 %) při výrobě termotvarohu nebo výrobě jogurtu k zvýšení výtěžnosti výroby . Výrobky byly smyslově hodnoceny během skladování a na konci expirace.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of retentate from acid whey ultrafiltration from Thermo-quarg production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to use the dry solid content in whey from Thermo-quarg production by the ultrafiltration. The achieved retentate was used for partial substitution of milk (up to 15 %) in the production of Thermo-quarg or Greek-type yoghurt to rise the yield. The products were sensually evaluated during and at the end of the storing.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů