Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23BI56" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#BI56 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.ctpp.cz/data/files/Sbornik_Membranove%20procesy.pdf" target="_blank" >http://www.ctpp.cz/data/files/Sbornik_Membranove%20procesy.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem bylo využít sušiny obsažené v syrovátce z výroby termotvarohu, pomocí ultrafiltrace ji zahustit a použít ji jako částečnou náhradu mléka (až 15 %) při výrobě termotvarohu nebo výrobě jogurtu k zvýšení výtěžnosti výroby . Výrobky byly smyslově hodnoceny během skladování a na konci expirace.
Název v anglickém jazyce
Use of retentate from acid whey ultrafiltration from Thermo-quarg production
Popis výsledku anglicky
The aim was to use the dry solid content in whey from Thermo-quarg production by the ultrafiltration. The achieved retentate was used for partial substitution of milk (up to 15 %) in the production of Thermo-quarg or Greek-type yoghurt to rise the yield. The products were sensually evaluated during and at the end of the storing.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů