Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu

Popis výsledku

Cílem bylo využít sušiny obsažené v syrovátce z výroby termotvarohu, pomocí ultrafiltrace ji zahustit a použít ji jako částečnou náhradu mléka (až 15 %) při výrobě termotvarohu nebo výrobě jogurtu k zvýšení výtěžnosti výroby . Výrobky byly smyslově hodnoceny během skladování a na konci expirace.

Klíčová slova

acid wheyultrafiltrationThermo-quargGreek-type yoghurt

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití retentátu z ultrafiltrace syrovátky z výroby termotvarohu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem bylo využít sušiny obsažené v syrovátce z výroby termotvarohu, pomocí ultrafiltrace ji zahustit a použít ji jako částečnou náhradu mléka (až 15 %) při výrobě termotvarohu nebo výrobě jogurtu k zvýšení výtěžnosti výroby . Výrobky byly smyslově hodnoceny během skladování a na konci expirace.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of retentate from acid whey ultrafiltration from Thermo-quarg production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to use the dry solid content in whey from Thermo-quarg production by the ultrafiltration. The achieved retentate was used for partial substitution of milk (up to 15 %) in the production of Thermo-quarg or Greek-type yoghurt to rise the yield. The products were sensually evaluated during and at the end of the storing.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů