Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000051 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.

  • Název v anglickém jazyce

    The technological process of production of yoghurt from milk with the addition of 10 % retentate from UF whey or retentate from UF skim milk

  • Popis výsledku anglicky

    Technology of production of yoghurt Greek type from milk with the addition of 10 % retentate obtained by ultrafiltration (UF) waste acidic whey from the production of thermo-quark or from skimmed milk. It was designed an appropriate procedure for the UF and the optimum ratio of milk and retentate 9:1.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TP Jogurt KUSmem

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Technologie vypracovaná pro výrobek podle užitného vzoru 29 008, přihláška PUV 2017-33601, datum zápisu 21. 12. 2015

  • Ekonomické parametry

    Práva k výrobě má nabyvatel Bohušovická mlékárna a.s. na základě licenční smlouvy z 24. 5. 2017. Výroba bude zahájena postupně v r. 2017 a 2018. Odhad výroby - do 1000 t/rok.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem