Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000051 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.
Název v anglickém jazyce
The technological process of production of yoghurt from milk with the addition of 10 % retentate from UF whey or retentate from UF skim milk
Popis výsledku anglicky
Technology of production of yoghurt Greek type from milk with the addition of 10 % retentate obtained by ultrafiltration (UF) waste acidic whey from the production of thermo-quark or from skimmed milk. It was designed an appropriate procedure for the UF and the optimum ratio of milk and retentate 9:1.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TP Jogurt KUSmem
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Technologie vypracovaná pro výrobek podle užitného vzoru 29 008, přihláška PUV 2017-33601, datum zápisu 21. 12. 2015
Ekonomické parametry
Práva k výrobě má nabyvatel Bohušovická mlékárna a.s. na základě licenční smlouvy z 24. 5. 2017. Výroba bude zahájena postupně v r. 2017 a 2018. Odhad výroby - do 1000 t/rok.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—