Sledování obsahu mléčných bílkovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23KL07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#KL07 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování obsahu mléčných bílkovin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení mléčných bílkovin (syrovátkové bílkoviny, kaseiny) v syrovém, pasterovaném a UHT mléce. Stanovení bílkovin bylo po vysrážení kaseinů kyselinou octovou provedeno metodou iontově párové kapalinové chromatografie s reverzní fází (IP RP-HPLC) a PDA detekcí při vlnové délce 205 nm. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of milk protein content
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the screening of milk proteins (whey proteins and caseins) in raw, pasteurised and UHT milk. The determination of milk proteins were performed after acidic protein precipitation by ion pair reverse phase liquid chromatography (IP RP-HPLC) with photo-diode array detection at 205 nm. External standard method was used for the evaluation.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů