Fermentovaný nápoj z bylinného koncentrátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE25" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE25 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028761.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028761.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaný nápoj z bylinného koncentrátu
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká fermentovaného nápoje, připraveného fermentací směsi vody, bylinného koncentrátu a cukru, kvasinkami Saccharomyces cerevisiae. Vzniklý nápoj může mít buď charakter bylinného vína, nebo mírně alkoholického šumivého nápoje. Výhodou tohoto technického řešení je, že umožňuje průmyslovou výrobu fermentovaného nápoje standardní kvality, v každém ročním období, bez složitých a nákladných úprav bylin. Další výhodu je, že nápoj neobsahuje konzervanty, umělá aromata, umělá barviva, ani jiná aditiva.
Název v anglickém jazyce
Fermented beverage from a herb concentrate
Popis výsledku anglicky
The technical solution is focused on a fermented beverage made by the fermentation of a mixture of water, a herb concentrate and sugar by yeasts Saccharomyces cerevisiae. The resulting beverage can have the characteristics of herbal wine as well as slightly alcoholic sparkling beverage. The advantage of this technical solution is that it enables industrial manufacturing of the fermented beverage of a standard quality, during the whole year and without complicated and expensive handling with herbs. Another advantage is that the beverage contain no preservatives, artificial aroma or pigments or any other additives.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
28761
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence