Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aromatizovaný vinný nápoj s přídavkem kondenzátu z kvasných plynů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F24%3A43925474" target="_blank" >RIV/62156489:43510/24:43925474 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038018.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038018.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aromatizovaný vinný nápoj s přídavkem kondenzátu z kvasných plynů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem předkládaného technického řešení je aromatizovaný a dolihovaný vinný nápoj. Obsah etanolu v tomto nápoji je v rozmezí od 15 do 18 % obj. Tento nápoj má základ z vína a je do něj přidán kondenzát z kvasných plynů, získaný výše popsaným způsobem. Aroma výsledného vinného nápoje je podobné ve světě známým nápojům typu vermut. Množství kondenzátu kvasných plynů, přidaného do vína, je v rozmezí od 5 do 8 % obj.

  • Název v anglickém jazyce

    A flavoured wine drink with an added condensate from fermentation gases

  • Popis výsledku anglicky

    The subject of the present technical solution is a flavoured and fortified wine beverage. The ethanol content of this beverage ranges from 15 to 18 % vol. This beverage has a wine base and is supplemented with fermentation gas condensate obtained in the manner described above. The aroma of the resulting wine beverage is similar to the well-known vermouth drinks in the world. The amount of fermentation gas condensate added to the wine ranges from 5 to 8 % vol.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    38018

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence