Sycený nealkoholický nápoj na bázi chmele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F23%3A43923227" target="_blank" >RIV/62156489:43510/23:43923227 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036897.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036897.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sycený nealkoholický nápoj na bázi chmele
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládané technické řešení se týká chmelové limonády. Jedná se o nealkoholický nápoj vyrobený ze sladu anebo sladového výtažku, chmele a dalších přírodních aditiv. Tato limonáda je sycena směsí kvasných plynů, které vznikly při fermentace moštu révy vinné.
Název v anglickém jazyce
Carbonated soft drink based on hops
Popis výsledku anglicky
The presented technical solution involves hopped lemonade. It is a non-alcoholic beverage made from malt or malt extract, hops and other natural additives. This lemonade is carbonated with a mixture of fermentation gases produced by the fermentation of grape must.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TP01010018" target="_blank" >TP01010018: MENDELU Proof of Concept 2</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36897
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence