Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of purifiedhuman milk oligosaccharides as a sole carbon source on the growth of lactobacilli in vitro model

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23PE42" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#PE42 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of purifiedhuman milk oligosaccharides as a sole carbon source on the growth of lactobacilli in vitro model

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper reports the in vitro growth of six strains of lactobacilli in media containing purified human milk oligosaccharides (HMOs) obtained from breast milk. Based on the evaluation of bacterial densities in the growth media, together with the evaluation of pH values and bacterial metabolite detection, we concluded that the lactobacilli tested did not appear to be active HMO consumers. In the case of four strains (Lbc. fermentum, Lbc. animalis and two strains of Lbc. delbrueckii subsp. bulgaricus), no increase in bacterial density was detected. Two strains (Lbc. acidophilus and Lbc. casei subsp. paracasei) showed a slight, but insignificant increase in bacterial densities during 24 h of incubation.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of purifiedhuman milk oligosaccharides as a sole carbon source on the growth of lactobacilli in vitro model

  • Popis výsledku anglicky

    This paper reports the in vitro growth of six strains of lactobacilli in media containing purified human milk oligosaccharides (HMOs) obtained from breast milk. Based on the evaluation of bacterial densities in the growth media, together with the evaluation of pH values and bacterial metabolite detection, we concluded that the lactobacilli tested did not appear to be active HMO consumers. In the case of four strains (Lbc. fermentum, Lbc. animalis and two strains of Lbc. delbrueckii subsp. bulgaricus), no increase in bacterial density was detected. Two strains (Lbc. acidophilus and Lbc. casei subsp. paracasei) showed a slight, but insignificant increase in bacterial densities during 24 h of incubation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    African Journal of Microbiology Research

  • ISSN

    1996-0808

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    NG - Nigérijská federativní republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    565-571

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus