Mléčný probiotický fermentovaný výrobek s obsahem prebiotik a kolostra
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23PE46" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#PE46 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028707.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028707.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléčný probiotický fermentovaný výrobek s obsahem prebiotik a kolostra
Popis výsledku v původním jazyce
Vývoj mléčného probiotického fermentovaného výrobku z kravského nebo kozího mléka doplněného o další složky, jako jsou prebiotika, kravské nebo kozí kolostrum, syrovátka a sladidlo ze Stevia rebaudiana. Výrobek využívá pozitivních vlastností těchto látek na lidské zdraví, kolostrum zvyšuje výživovou hodnotu a obohacuje výrobek o vitamíny a minerální látky, syrovátka slouží jako zdroj esenciálních mastných kyselin a příznivě ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobku. Zároveň se nabízí možnost rozšíření spektra mléčných fermentovaných výrobků na trhu.
Název v anglickém jazyce
Probiotic fermented dairy product containing prebiotics and colostrum
Popis výsledku anglicky
Development of fermented probiotic dairy product bovine or goat milk supplemented with additional ingredients such as prebiotics, bovine or goat colostrum, whey and sweetener from Stevia rebaudiana. The product uses positive properties of these substances on human health. Colostrum enhances the nutritional value and enriches the product with vitamins and minerals and whey is a source of essential fatty acids and positively affects the sensory properties of the product. It also offers the possibility of widening the spectrum of milk fermented products on the market.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
28707
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence