Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčný probiotický fermentovaný výrobek s obsahem prebiotik a kolostra

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23PE46" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#PE46 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028707.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028707.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčný probiotický fermentovaný výrobek s obsahem prebiotik a kolostra

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vývoj mléčného probiotického fermentovaného výrobku z kravského nebo kozího mléka doplněného o další složky, jako jsou prebiotika, kravské nebo kozí kolostrum, syrovátka a sladidlo ze Stevia rebaudiana. Výrobek využívá pozitivních vlastností těchto látek na lidské zdraví, kolostrum zvyšuje výživovou hodnotu a obohacuje výrobek o vitamíny a minerální látky, syrovátka slouží jako zdroj esenciálních mastných kyselin a příznivě ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobku. Zároveň se nabízí možnost rozšíření spektra mléčných fermentovaných výrobků na trhu.

  • Název v anglickém jazyce

    Probiotic fermented dairy product containing prebiotics and colostrum

  • Popis výsledku anglicky

    Development of fermented probiotic dairy product bovine or goat milk supplemented with additional ingredients such as prebiotics, bovine or goat colostrum, whey and sweetener from Stevia rebaudiana. The product uses positive properties of these substances on human health. Colostrum enhances the nutritional value and enriches the product with vitamins and minerals and whey is a source of essential fatty acids and positively affects the sensory properties of the product. It also offers the possibility of widening the spectrum of milk fermented products on the market.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    28707

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence