Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ATKOZIN09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:TKOZIN09 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu vlastností kozího mléka a speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace tepelně ošetřeného kozího mléka směsí speciální kultury mléčných mikroorganismů s přídavkem probiotického kmene Enterococcus faecium, tvořícího exopolasacharidy, zlepšujícího konzistenci připraveného fermentovaného výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of fermented beverage from heat treated goat milk with probiotic culture

  • Popis výsledku anglicky

    On the basis of research of goats milk properties and special properties of milk microorganisms was developed, verified and established to technology of fermented milk made from heat treatment goats milk with probiotic culture. Verified technology contains parameters for production, parameters and composition of product and ideological project line. Technology is turned profit fermentation heat treatment goat milk with compound of special milk cultures with adding probiotic strain Enterococcus faecium characterised by form of exopolysacharids. Exopolysacharids are improved the consistence of these fermented product.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TKOZIN09

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je fermentovaných nápoj z kozího mléka s přidanou hodnotou probiotické kultury. Výrobek je obohacením nabídky na trhu zdravých potravin.

  • Ekonomické parametry

    Uvedený výrobek je produkován v objemu 600 l maximálně 1000 l týdně pod obchodním názvem DoRa.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem