Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ATKOZIN09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:TKOZIN09 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě výzkumu vlastností kozího mléka a speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace tepelně ošetřeného kozího mléka směsí speciální kultury mléčných mikroorganismů s přídavkem probiotického kmene Enterococcus faecium, tvořícího exopolasacharidy, zlepšujícího konzistenci připraveného fermentovaného výrobku.
Název v anglickém jazyce
Technology of fermented beverage from heat treated goat milk with probiotic culture
Popis výsledku anglicky
On the basis of research of goats milk properties and special properties of milk microorganisms was developed, verified and established to technology of fermented milk made from heat treatment goats milk with probiotic culture. Verified technology contains parameters for production, parameters and composition of product and ideological project line. Technology is turned profit fermentation heat treatment goat milk with compound of special milk cultures with adding probiotic strain Enterococcus faecium characterised by form of exopolysacharids. Exopolysacharids are improved the consistence of these fermented product.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TKOZIN09
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výstupem ověřené technologie je fermentovaných nápoj z kozího mléka s přidanou hodnotou probiotické kultury. Výrobek je obohacením nabídky na trhu zdravých potravin.
Ekonomické parametry
Uvedený výrobek je produkován v objemu 600 l maximálně 1000 l týdně pod obchodním názvem DoRa.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—