Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Synbiotický krém z ovčí smetany

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23SA26" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#SA26 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028611.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028611.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Synbiotický krém z ovčí smetany

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Synbiotický krém z ovčí smetany , podle tohoto technického řešení doplňuje trh o nový výrobek s novým složením, nutriční hodnotou a novými senzorickými vlastnostmi. Podstata řešení spočívá v tom, že ovčí smetana s obsahem tuku 12 až 30 % hmotn. tuku obsahuje prebiotikum a kmeny bakterií s probiotickými vlastnostmi Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus v přidaném zákysu z ovčího nebo kravského mléka 1,0 až 10 % hmotnostních o densitě min. 106.

  • Název v anglickém jazyce

    Synbiotic cream of sheep

  • Popis výsledku anglicky

    Synbiotic cream from sheep's cream, according to this invention adds a new product to market with a new composition, nutritional value and new sensory properties. The invention is characterized in that the sheep cream with a fat content of 12-30 wt%. fat contains prebiotic and bacterial strains with probiotic Lactobacillus paracasei and Lactobacillus rhamnosus in the added starter culture from sheep or cow's milk 1.0 to 10% by weight of a density min. 10exp6.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    28611

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence