Synbiotická zmrzlina z kozího a ovčího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA55" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA55 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Synbiotická zmrzlina z kozího a ovčího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Byly navrženy technologie výroby synbiotické zmrzliny z kozího a ovčího mléka. Výrobami v provozech byly ověřeny mikrobiologické parametry navržených technologií s obsahem laktobacilů. Vhodný ve výrobě zmrzlin z kozího a ovčího mléka byl kmen Lactobacillus rhamnosus, vyhovoval dobrými senzorickými vlastnostmi. Denzita počtu mikroorganismů kmene Lactobacillus rhamnosus ve zmrzlině z kozího mléka byla 106 KTJ/ml, v ovčí zmrzlině ještě o řád výše a to 107 KTJ/ml.
Název v anglickém jazyce
Synbiotic ice cream from goat nad sheep milk
Popis výsledku anglicky
The technology of synbiotic ice cream was designed from goat and sheep milk. Microbiological parameters of the proposed technology containing lactobacilli were validated in production practice. For the manufacture of ice cream from goat and sheep milk was suitable strain Lactobacillus rhamnosus, that meets good sensory properties. Count of Lactobacillus rhamnosus in ice cream from goat milk was 106 cfu / ml and in ice cream from sheep milk 107 cfu / ml.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Zmrzlina K+O
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Druhým vlastníken výsledku je Venezia Slaný,Antonín Pudil, IČO 86648021, zde byla provedena realizace. Licenční smlouva uzavřena dne 7.4.2014, Antonín Pudil tel.č.604731313
Ekonomické parametry
předpokládá roční výroba 100 kg nových druhů zmrzlin s obratem 39000 Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—