Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000005" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000005 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti
Popis výsledku v původním jazyce
V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.
Název v anglickém jazyce
Mixed protective culture for preliminary treatment of raw milk in order to enhance working property thereof
Popis výsledku anglicky
In raw milk currently dominate technologically undesirable microorganisms - psychrotrophic microflora above in milk natural and beneficial - lactococci and lactobacilli. Milk, which contains large numbers of technologically undesirable microflora, is difficult to process. The mix culture for preliminary treatment of raw milk enhance working property of the raw milk during storage at low temperatures and is composed of strains with antimicrobial activity against frequent contaminants of raw milk.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
29756
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)