Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000005" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000005 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Mixed protective culture for preliminary treatment of raw milk in order to enhance working property thereof

  • Popis výsledku anglicky

    In raw milk currently dominate technologically undesirable microorganisms - psychrotrophic microflora above in milk natural and beneficial - lactococci and lactobacilli. Milk, which contains large numbers of technologically undesirable microflora, is difficult to process. The mix culture for preliminary treatment of raw milk enhance working property of the raw milk during storage at low temperatures and is composed of strains with antimicrobial activity against frequent contaminants of raw milk.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    29756

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)