Jednorázové sáčky pro domácí přípravu jogurtu s kolostrem a synbiotiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000063" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000063 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/16:43902481
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jednorázové sáčky pro domácí přípravu jogurtu s kolostrem a synbiotiky
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie pro výrobu sáčků určených pro výrobu domácího jogurtu s obsahem vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení a probiotických bakterií, sušeného kravského kolostra a prebiotika , vyznačující se tím, že obsahuje 10 až 30 % hmotn. sušeného kravského kolostra, 1 až 15 % hmotn. lyofilizované základní jogurtové kultury, 1 až 10 % hmotn. lyofilizovaných probiotických bakterií a zbytek do 100 % hmotn. tvoří prebiotikum.
Název v anglickém jazyce
Single-use sachets for preparation of home-made yogurt with colostrum and synbiotics
Popis výsledku anglicky
Single-use sachets for preparation of home-made yogurt containing selected strains of lactic acid bacteria, probiotic bacteria, dried cow colostrum and prebiotics distinguishing by content of dried cow colostrum in range 10-30 wt. %, lyophilized yogurt starter in range 1-15 wt. %, lyophilized probiotic starters 1-10% and the rest in comprised by prebioticum.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
2016/05_Ztech
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Vlastnící ověřené technologie jsou: Ingredia s.r.p. (IČ 27289907), VUM s.r.o ( IČ 26722861) , VSCHT (IČ 60461373)
Ekonomické parametry
Uvedený výrobek se vyrábí od září 2015 v objemu 48 tisíc sáčků za rok, což představuje roční obrat cca 650 tis. Kč. Předpokládaný objem výroby v letech 2016 až 2021 se očekává postupně zvyšující od 70 tisíc až na 100 tisíc sáčků ročně, což představuje roční obrat cca 1 milion Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—