Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sušený produkt na domácí přípravu fermentovaných výrobků s hydrolyzovanou laktosou.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902490" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902490 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029934.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029934.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sušený produkt na domácí přípravu fermentovaných výrobků s hydrolyzovanou laktosou.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sušený produkt pro domácí přípravu fermentovaného výrobku s hydrolyzovanou laktosou, vyznačující se tím , že obsahuje enzym b-galaktosidasa v granulované formě s optimem pH v kyselé oblasti a aktivitou dostačující pro dosažení koncentrace laktosy ve fermentovaném výrobku nižší než 1 % nebo nižší než 0,1 % hmotn. dále lyofilizovanou směsnou kulturu bakterií mléčného kvašení a probiotických bakterií v množství min. 10E9 KTJ každého kmene pro aplikaci produktu do 1 L mléka, dále 0 až 50 % hmotn. sušeného kravského nebo kozího mleziva a 0 až 90 % hmotn. prebiotika.

  • Název v anglickém jazyce

    Dried product for home made fermented products with hydrolyzed lactose

  • Popis výsledku anglicky

    Dried product for home made fermented products with hydrolyzed lactose distinguishing by addition of b-galactosidase with pH optimum in acid range, the concentration of lactose in final feremnted product is below 1 %. Dried product further contains selected strains of lactic acid bacteria, probiotic bacteria, dried cow colostrum and prebiotics content of dried cow colostrum in range 0 - 50 wt.%, lyophilized yogurt starter in range, lyophilized probiotic starters and 0 - 50 wt.% is comprised by prebioticum.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    29934

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; INGREDIA s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence