Sušený produkt na domácí přípravu fermentovaných výrobků s hydrolyzovanou laktosou.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902490" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029934.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029934.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sušený produkt na domácí přípravu fermentovaných výrobků s hydrolyzovanou laktosou.
Popis výsledku v původním jazyce
Sušený produkt pro domácí přípravu fermentovaného výrobku s hydrolyzovanou laktosou, vyznačující se tím , že obsahuje enzym b-galaktosidasa v granulované formě s optimem pH v kyselé oblasti a aktivitou dostačující pro dosažení koncentrace laktosy ve fermentovaném výrobku nižší než 1 % nebo nižší než 0,1 % hmotn. dále lyofilizovanou směsnou kulturu bakterií mléčného kvašení a probiotických bakterií v množství min. 10E9 KTJ každého kmene pro aplikaci produktu do 1 L mléka, dále 0 až 50 % hmotn. sušeného kravského nebo kozího mleziva a 0 až 90 % hmotn. prebiotika.
Název v anglickém jazyce
Dried product for home made fermented products with hydrolyzed lactose
Popis výsledku anglicky
Dried product for home made fermented products with hydrolyzed lactose distinguishing by addition of b-galactosidase with pH optimum in acid range, the concentration of lactose in final feremnted product is below 1 %. Dried product further contains selected strains of lactic acid bacteria, probiotic bacteria, dried cow colostrum and prebiotics content of dried cow colostrum in range 0 - 50 wt.%, lyophilized yogurt starter in range, lyophilized probiotic starters and 0 - 50 wt.% is comprised by prebioticum.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
29934
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; INGREDIA s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence