Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita esenciálních nutrientů v mléce přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000082" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita esenciálních nutrientů v mléce přežvýkavců

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výsledky naší studie doplňují absenci publikovaných údajů o dynamice změn vitaminu v kozím a ovčím mléce a tím i variabilitu těchto důležitých esenciální živiny v těchto produktech. Významné rozdíly byly nalezeny v koncentracích v ovčím mléku, na rozdíl od kozího, a to ve prospěch ovčího mléka. Dynamika změn se týká jak lipofilních , tak všech hydrofilních vitamínů, zejména thiaminu a riboflavinu v ovčím mléce.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of essential nutrients in milk of ruminants

  • Popis výsledku anglicky

    The result of our study complements the absence of published data on the dynamics of changes of vitamin in goat and sheep milk and thus the variability of these important essential nutrient in these products. Significant differences were found in concentrations in sheep´s milk, unlike goats, in favor of sheep´s milk. The dynamics of the changes concern both the lipophilic vitamins and all the hydrophilic vitamins, where in particular for thiamin and riboflavin in sheep´s milk of sheep. The analysis of somatic cell relation to other features of the quality of raw sheep's milk will continue.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů