Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita esenciálních nutrientů v mléce přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874425" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874425 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita esenciálních nutrientů v mléce přežvýkavců

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výsledky naší studie doplňují absenci literárních údajů o dynamice změn vitaminů v kozím a ovčím mléce a tím i variabilitě těchto významných esenciálních nutrientů ve výrobcích z těchto mlék v průběhu roku. Významné rozdíly byly nalezeny ve prospěch koncentrací v ovčím mléce, na rozdíl od kozího mléka. Dynamika změn se týkala lipofilních vitaminů i všech hydrofilních vitaminů, zejména thiaminu a riboflavinu ovčího mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of essential nutrients in milk of ruminants

  • Popis výsledku anglicky

    The results of our study complements the absence of published data on the dynamics of changes of vitamins in goat and sheep milk and thus the variability of these important essential nutrient in these products. Significant differences were found in concentrations in sheep's milk, unlike goats, in favor of sheep's milk. The dynamics of the changes concern both the lipophilic vitamins and all the hydrophilic vitamins, where in particular for thiamin and riboflavin in sheep's milk.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    74-78

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    18. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku