Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Correlation between total bacterial and somatic cell counts in bulk tank ewes´milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000026" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/17:43912926 RIV/62157124:16270/17:43876179

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vup.sk/en/index.php?start&language=en&mainID=2&navID=34&version=2&volume=56&article=2077" target="_blank" >http://www.vup.sk/en/index.php?start&language=en&mainID=2&navID=34&version=2&volume=56&article=2077</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Correlation between total bacterial and somatic cell counts in bulk tank ewes´milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There were evaluated total count of microorganisms (TCM) and somatic cells count (SCC) in raw sheep milk on the base of milk samples from bulk tank (n = 1 256). Statistical parameters: median (m), arithmetic mean (¯x), geometric mean (gx), mean of logarithmic values (log10), standard deviation (sd), Spearman correlation coefficient (SP) and Pearson correlation coefficient (PE) were used. Geometric mean and median for TCM and SCC were 205 x 103 CFU·ml-1 and 967 x 103 in 1 ml and 154 x 103 CFU·ml-1 and 987 x 103 in 1 ml, respectively. The tightness of relationship TCM and SCC is similar according to correlation transformed values (log10, PE) and to SP, and varies through lactation. This variation range is from 0.06 to 0.26 (P < 0.001) for PE and from 0.05 to 0.33 (P < 0.001) for SP. The explanation of variability in SCC values by variations in TCM values (PE) could be up to 20.3% as maximum. The development curves of relations between TCM and SCC in bulk sheep milk along months of lactation (PE (log), y = 0.0031x4 – 0.1037x3 + 1.2181x2 – 6.0068x + 10.640; SP, y = 0.0054x4 – 0.1623x3 + 1.7685x2 – 8.2647x + 14.065) may be associated with the dynamics of lactation and secretion disorders.

  • Název v anglickém jazyce

    Correlation between total bacterial and somatic cell counts in bulk tank ewes´milk

  • Popis výsledku anglicky

    There were evaluated total count of microorganisms (TCM) and somatic cells count (SCC) in raw sheep milk on the base of milk samples from bulk tank (n = 1 256). Statistical parameters: median (m), arithmetic mean (¯x), geometric mean (gx), mean of logarithmic values (log10), standard deviation (sd), Spearman correlation coefficient (SP) and Pearson correlation coefficient (PE) were used. Geometric mean and median for TCM and SCC were 205 x 103 CFU·ml-1 and 967 x 103 in 1 ml and 154 x 103 CFU·ml-1 and 987 x 103 in 1 ml, respectively. The tightness of relationship TCM and SCC is similar according to correlation transformed values (log10, PE) and to SP, and varies through lactation. This variation range is from 0.06 to 0.26 (P < 0.001) for PE and from 0.05 to 0.33 (P < 0.001) for SP. The explanation of variability in SCC values by variations in TCM values (PE) could be up to 20.3% as maximum. The development curves of relations between TCM and SCC in bulk sheep milk along months of lactation (PE (log), y = 0.0031x4 – 0.1037x3 + 1.2181x2 – 6.0068x + 10.640; SP, y = 0.0054x4 – 0.1623x3 + 1.7685x2 – 8.2647x + 14.065) may be associated with the dynamics of lactation and secretion disorders.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

    1338-4260

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    341-350

  • Kód UT WoS článku

    000423206100005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85038403974