Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Probiotic properties of dairy yeasts: from laboratory to kefir

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000041" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://yeastconference.sk/wp-content/uploads/2017/07/Abstractbook-2017.pdf" target="_blank" >http://yeastconference.sk/wp-content/uploads/2017/07/Abstractbook-2017.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Probiotic properties of dairy yeasts: from laboratory to kefir

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Twelve yeast strains have been tested for its probiotic properties such as tolerance to bile salt (1-5%), tolerance to gastric and duodenal medium, viability in lysozyme environment and ability to assimilate cholesterol at 37°C. Yeast strains were tested also for technological properties suitable for kefir production. The specific proteins with anticlostridial activity were produced by strains CCDM 269, 268,742 2012 and both strains of Saccharomyces boulardii.

  • Název v anglickém jazyce

    Probiotic properties of dairy yeasts: from laboratory to kefir

  • Popis výsledku anglicky

    Twelve yeast strains have been tested for its probiotic properties such as tolerance to bile salt (1-5%), tolerance to gastric and duodenal medium, viability in lysozyme environment and ability to assimilate cholesterol at 37°C. Yeast strains were tested also for technological properties suitable for kefir production. The specific proteins with anticlostridial activity were produced by strains CCDM 269, 268,742 2012 and both strains of Saccharomyces boulardii.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů