Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčný výrobek s obsahem syrovátkových bílkovin a ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny - smoothie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000078" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčný výrobek s obsahem syrovátkových bílkovin a ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny - smoothie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve výživě lidí je zjišťován stálý nedostatek některých bioaktivních látek a to zejména vitamínů, ale i vlákniny. Ovoce a zelenina jsou významným zdrojem těchto složek a dále též pektinu, bioflavonoidů a kryptoxantinu. Strava bohatá na ovoce a zeleninu je spojována se sníženým rizikem řady civilizačních chorob.Mléko je zdrojem významných nutrientů. Byl navržen výrobek, který spojuje mléčný výrobek s přídavkem syrovátky a smoothie ve formě čistě ovocného pyré a je vyvinut ve formě nekysané nebo kysané variantě.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk product containing whey proteins and fruit puree with increased fiber content - smoothie

  • Popis výsledku anglicky

    In human nutrition, there is a persistent lack of some bioactive substances, especially vitamins, but also fiber. Fruits and vegetables are an important source of these ingredients, plus pectin, bioflavonoids and cryptoxanthin. A diet rich in fruits and vegetables is associated with a reduced risk of a number of civilization diseases. Milk is a source of significant nutrients. A product that combines milk,whey and smoothie in the form of pure fruit purée has been designed and developed in the form of a non-fermented or fermented variant.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    smoothie

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Ověřeno 15.6.2017 Moravia Lacto a.s., IČ49969897, DIČ CZ49969897, Ing.Zdeněk Košek

  • Ekonomické parametry

    předpoklad 1000 tun ročně, odhad 25000000 Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem