Věda a výzkum pro potřeby prvovýroby a zpracovatelů mléka s důrazem na kvalitu a bezpečnost mléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000080" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000080 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Věda a výzkum pro potřeby prvovýroby a zpracovatelů mléka s důrazem na kvalitu a bezpečnost mléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace a příspěvek ve sborníku: Němečková, I., Hanuš, O., Klimešová, M., Elich, O., Kavková, M., Roubal, P.: Věda a výzkum pro potřeby prvovýroby a zpracovatelů mléka s důrazem na kvalitu a bezpečnost mléčných výrobků. VII. odborná konference se zahraniční účastí, Kroměřížské mlékařské dny, 3. – 4. 10. 2018, Kroměříž. Sborník str. 107-112 Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. se zabývá výzkumem a vývojem v oboru mlékárenství, s přesahem do prvovýroby mléka, potravinářství jako celku a do dalších souvisejících oborů. Prioritou VÚM je především výzkum aplikovaný, s důrazem na transfer aktuálních poznatků do výrobní praxe mlékárenských podniků. Proto byli účastníci konference seznámeni s odborným zaměřením aktuálně řešených projektů a nejnovějších výsledků, které jsou jim k dispozici. Podrobněji pak byl účastníkům prezentován projekt QK1710156 a uvedena byla vybraná z projektu vyplývající praktická doporučení, která mohou být bezprostředně využita ve výrobní mlékárenské praxi.
Název v anglickém jazyce
Science and research for the needs of dairy farmers and dairy industry with the emphasis on the quality and safety of dairy products
Popis výsledku anglicky
Presentation and chapter in a composite book: Němečková, I., Hanuš, O., Klimešová, M., Elich, O., Kavková, M., Roubal, P.: Science and research for the needs of dairy farmers and dairy industry with the emphasis on the quality and safety of dairy products. VII. scientific conference with foreign attendance, Kroměřížské mlékařské dny, 3. – 4. 10. 2018, Kroměříž, pp. 107-112. Dairy Research Institute is engaged in research and development in the branches of dairy, farming, food industry as a whole and other related branches. As a priority, applied research and result transfer to manufacturing practice of dairy industry are emphasized. Thus, the participants of conference were acquainted with the topics of actually solved projects and their newest available results. In detail, project QK1710156 was presented together with its practical recommendations which can be immediately used in dairy industry practice.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů