Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acids stability in goat yoghurt

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000023" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000023 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/19:43899661

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000700753&tlng=en" target="_blank" >http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000700753&tlng=en</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20180803" target="_blank" >10.1590/0103-8478cr20180803</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acids stability in goat yoghurt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evaluation of fatty acids (FAs) stability in dairy products undergoing technological milk processing is important for subsequent determinations of nutritional value. The aim of the study was to assess FA composition in milk and its dairy product and to explore differences in the FA profile found in yoghurt compared to raw material (goat milk). In the present study, a reduced proportion of volatile FAs (VFA) that cause “goat flavor” was reported in goat yoghurt in comparison to the FA profile of milk. Conversely, an increase of medium-chain as well as beneficial long-chain and unsaturated FAs (UFA) was reported in yoghurt compared with milk. In all cases, the differences in the FA composition between milk and yoghurt were not significant; therefore, it was found that manufacturing of yoghurt had no major influence on FA composition.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acids stability in goat yoghurt

  • Popis výsledku anglicky

    Evaluation of fatty acids (FAs) stability in dairy products undergoing technological milk processing is important for subsequent determinations of nutritional value. The aim of the study was to assess FA composition in milk and its dairy product and to explore differences in the FA profile found in yoghurt compared to raw material (goat milk). In the present study, a reduced proportion of volatile FAs (VFA) that cause “goat flavor” was reported in goat yoghurt in comparison to the FA profile of milk. Conversely, an increase of medium-chain as well as beneficial long-chain and unsaturated FAs (UFA) was reported in yoghurt compared with milk. In all cases, the differences in the FA composition between milk and yoghurt were not significant; therefore, it was found that manufacturing of yoghurt had no major influence on FA composition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ciéncia Rural

  • ISSN

    0103-8478

  • e-ISSN

    1678-4596

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    BR - Brazilská federativní republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    nestrankovano

  • Kód UT WoS článku

    000475840600001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85071643133