Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka a kvalitu syrového kozího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000021" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka a kvalitu syrového kozího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo sledovat vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka. K tomuto účelu byly vybrány tři konvenční farmy zaměřené na chov plemene koz anglonubijských. Experiment se na všech farmách realizoval v červenci v roce 2019. Analyzováno bylo 79 vzorků individuálního kozího mléka. Pozornost byla věnována stanovení celkových počtů mikroorganismů, počtu somatických buněk a detekci mastitidních bakterií. Ze základních složek mléka byl stanoven obsah tuku, bílkovin, laktózy a celkové sušiny. Rozdílná hygiena mléčné žlázy měla značný vliv na počty somatických buněk, celkové počty mikroorganismů a výskyt mastitidních bakterií v syrovém kozím mléce. Zjištěn byl významný výskyt koaguláza negativních stafylokoků na všech farmách.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of mammary gland hygiene on the quality of raw goat' s milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to monitor the effect of mammary gland hygiene on the quality of raw goat's milk. For this purpose, three conventional farms focused on the breeding of the Anglo-Nubian Goat breed were selected. The experiment was carried out on all farms in July 2019. 79 samples of individual goat's milk were analyzed. Attention was paid to the determination of the total number of microorganisms, the somatic cell count and the detection of mastitis bacteria. The content of fat, protein, lactose and total dry matter was determined of the basic milk components. Different mammary gland hygiene had a signifi cant effect on the somatic cell count, the total numbers of microorganisms and the occurrence of mastitis bacteria in raw goat's milk. A signifi cant presence of coagulase-negative staphylococci was found on all farms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    73–76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus