Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000046" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000046 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hanuš O., Seydlová R., Kopecký J., Roubal P., Jedelská R., Nejeschlebová L., Klimešová M.: Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka. PP prezentace. Workshop k výsledkům projektu QK1910092: Česká Rybná, 21.10.2020 V prezentaci byly shrnuty výsledky terénního pokusu. Dojnice v monitorovaném stádě byly rozděleny na skupiny bez infekce Prototheca a s infekcí. Krávy byly dojeny odděleně a byly odebrány bazénové vzorky mléka v obou skupinách. V datech byly statisticky porovnány složky a vlastnosti mléka s akcentem na technologické vlastnosti. Z technologických vlastností je u Prototheca zhoršena alkoholová stabilita a je také alkalizováno mléko (nižší titrační kyselost). Mírné zhoršení prostřednictvím Prototheca lze zachytit pro kysací schopnost mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Possible effect of subclinical mastitis caused by Prototheca on milk composition and quality

  • Popis výsledku anglicky

    Hanuš O., Seydlová R., Kopecký J., Roubal P., Jedelská R., Nejeschlebová L., Klimešová M.: Possible effect of subclinical mastitis caused by Prototheca on milk composition and quality. PP presentation. Workshop to QK1910092 project results: Česká Rybná, 21.10.2020 The presentation summarized the results of the field experiment. The dairy cows in the monitored herd were divided into groups without Prototheca infection and with infection. The cows were milked separately and bulk tank milk samples were taken in both groups. The components and properties of milk were statistically compared in the data with an emphasis on technological properties. Due to the technological properties, the alcohol stability of Prototheca is impaired and milk is also alkalized (lower titratable acidity). Slight deterioration by Prototheca can be detected for milk fermentation ability.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910092" target="_blank" >QK1910092: Nebakteriální původci mastitid a jejich vliv na kvalitu a technologické vlastnosti mléka</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů