Sterilovaný mléčný dezert na bázi delaktosovaných mléčných bílkovin s vysokým obsahem energie a se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin jako nutričně definovaná výživa, resp. potravina pro zvláštní lékařské účely
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000052" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000052 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sterilovaný mléčný dezert na bázi delaktosovaných mléčných bílkovin s vysokým obsahem energie a se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin jako nutričně definovaná výživa, resp. potravina pro zvláštní lékařské účely
Popis výsledku v původním jazyce
Výrobní postup know-how formulované v ověřené technologii, Sterilovaný mléčný dezert na bázi delaktosovaných mléčných bílkovin s vysokým obsahem energie a se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin jako nutričně definovaná výživa, resp. potravina pro zvláštní lékařské účely.
Název v anglickém jazyce
Sterilized milk dessert based on delactosated milk proteins with a high energy content and an increased content of unsaturated fatty acids as a nutritionally defined nutrition, resp. food for special medical purposes
Popis výsledku anglicky
Manufacturing process know-how formulated in proven technology, Sterilized milk dessert based on delactosated milk proteins with a high energy content and an increased content of unsaturated fatty acids as a nutritionally defined nutrition, resp. food for special medical purposes
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
NUTREGOcreme
Číselná identifikace
bez čísla smlouvy
Technické parametry
Existence ověřené technologie je doložená statutárně podepsanou smlouvou mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. Praha (IČO: 26722861) a BOHEMILK a.s. (IČO: 26470535) ze dne 09.03.2020. NUTREGOcreme clinical nutrition, Nutričně kompletní vysokokalorická klinická výživa, potravina pro zvláštní lékařské účely, 200 kcal/ 100g, bílkoviny 10%, sacharidy 23 %,, laktóza méně než 0,01 %, tuky 7,5%,minerální látky, stopové prvky, obal Doypack – podávání přímo do úst, určeno pro entarální výživu, možno užívat jako jediný zdroj výživy, baleno v ochranné atmosféře, ošetřeno sterilací.
Ekonomické parametry
Dosud bylo vyrobeno přibližně 100 000 balení doypac v gramáži 175 g, tedy 17 000 kg, což je prakticky roční produkce a odbyt v obratu 1 700 000 Kč/ rok. Zavedení výrobku do výroby a na trh zvýšilo konkurence schopnost BOHEMILK a.s., došlo k rozšíření jeho sortimentu vyráběných potravin pro zvláštní lékařské účely. Společenský efekt lze vyjádřit zlepšením zdravotního stavu konzumentů / 20 000 ročně/, především seniorů, zlepšení jejich kvality života a možná i záchrany života některých z nich při konzumaci před operacemi nebo v době rekonvalescence po nich.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—