Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Iodine content in goat and sheep milk related to herd size, seasonality, farming practice and breed effect

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Iodine content in goat and sheep milk related to herd size, seasonality, farming practice and breed effect

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Iodine is a milk micronutrient whose concentration is highly variable and depends on several factors. The aim of this work was to monitor the prevailing concentration of iodine in raw goat (n = 71) and sheep (n = 68) milk from farms in the Czech Republic, to assess the variation in iodine levels and evaluate them with farming practices, herd size, breed and season. Iodine was determined by a spectrophotometric method according to Sandell-Kolthoff. The mean prevailing iodine concentration in goat and sheep milk was 249.73 and 264.21 μg/L, respectively. In addition to inter-species variability, we found statistically significant differences depending on the both sheep and goat herd size. The differences between conventional and organic farming were relatively minor and without statistical significance.

  • Název v anglickém jazyce

    Iodine content in goat and sheep milk related to herd size, seasonality, farming practice and breed effect

  • Popis výsledku anglicky

    Iodine is a milk micronutrient whose concentration is highly variable and depends on several factors. The aim of this work was to monitor the prevailing concentration of iodine in raw goat (n = 71) and sheep (n = 68) milk from farms in the Czech Republic, to assess the variation in iodine levels and evaluate them with farming practices, herd size, breed and season. Iodine was determined by a spectrophotometric method according to Sandell-Kolthoff. The mean prevailing iodine concentration in goat and sheep milk was 249.73 and 264.21 μg/L, respectively. In addition to inter-species variability, we found statistically significant differences depending on the both sheep and goat herd size. The differences between conventional and organic farming were relatively minor and without statistical significance.

Klasifikace

  • Druh

    Jimp - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

    1801-7576

  • Svazek periodika

    90

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    431–438

  • Kód UT WoS článku

    000740750000008

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jimp - Článek v periodiku v databázi Web of Science

Jimp

OECD FORD

Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Rok uplatnění

2021