Charakterizace selenem-obohacených mikroorganismů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000038" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000038 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/22:43925666 RIV/60460709:41210/22:92691
Výsledek na webu
<a href="https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf" target="_blank" >https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Charakterizace selenem-obohacených mikroorganismů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem předkládané metodiky je podat ucelené shrnutí metod a postupů pro testování selenem obohacených mikroorganismů, včetně jejich schopnosti akumulace a biotransformace selenu a testování funkčních vlastností selenem obohacených kmenů, s následným výběrem vhodných kandidátů pro selenizaci.
Název v anglickém jazyce
Characterization of selenium-enriched microorganisms
Popis výsledku anglicky
The aim of the presented methodology is to provide a comprehensive summary of methods and procedures for testing selenium-enriched microorganisms, including their ability to accumulate and biotransform selenium, as well as, to test the functional properties of selenium-enriched strains, with subsequent selection of suitable candidates for selenization
Klasifikace
Druh
N<sub>metS</sub> - Metodiky schválené orgánem státní správy
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LTC20014" target="_blank" >LTC20014: Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency.</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
COST_CM_2022
Číslo předpisu
SVS/2022/067167-G
Technické parametry
Za Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a Českou zemědělskou univerzitu v Praze vydal MILCOM a.s., Ke Dvoru 12a, Praha 6, 16000. Rok vydání 2022. ISBN 978-80-88390-05-3 (MILCOM). Metodika má 12 stran. Existence metodiky je doložená statutárně podepsanou smlouvou o aplikaci metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. (26722861), Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (60461373) a Českou zemědělskou univerzitu v Praze (IČO: 60460709) s INGREDIA, s.r.o., ze dne 07.11.2022. Metodika je volně dostupná na odkazech: https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf a https://agronavigator.cz/sites/default/files/users/user434/Metodika%20COST%20FINAL.pdf
Ekonomické parametry
Materiální náklady uživatele: 24 500,-; Náklady uživatele na práci *: 15 000,-; Náklady celkem: 39 500,-; Zisk v Kč: 230 250,-; Ekonomický přínos v Kč: 190 750,- ; *Úvaha o potřebě celkem 50 h práce (tj. selenizace, provedení všech uvedených analýz a testování), s kalkulací 300,- Kč/h.
Označení certifikačního orgánu
Státní veterinární správa
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů