Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentovaný mléčný výrobek s prebiotickým preparátem na bázi galaktooligosacharidů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000048" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000048 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/22:43925678

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036561.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036561.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentovaný mléčný výrobek s prebiotickým preparátem na bázi galaktooligosacharidů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přídavek prebiotického preparátu na bázi galaktooligosacharidů a syrovátkových bílkovin do mléčného fermentovaného mléčného výrobku zvyšuje jeho nutriční hodnotu a podporuje růst probiotických bakterií. Dalším pozitivním efektem je využití zahuštěné syrovátky jako vedlejšího produktu mlékárenského průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented milk product with a prebiotic preparation based on galactooligosaccharides

  • Popis výsledku anglicky

    The addition of a prebiotic preparation based on galactooligosaccharides and whey proteins to a dairy fermented milk product increases its nutritional value and supports the growth of probiotic bacteria. Another positive effect is the use of concentrated whey as a by-product of the dairy industry.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    36561

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha 6, Vokovice, CZ Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6, Dejvice, CZ

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence