Fermentovaný mléčný výrobek s prebiotickým preparátem na bázi galaktooligosacharidů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000048" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000048 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/22:43925678
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036561.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036561.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaný mléčný výrobek s prebiotickým preparátem na bázi galaktooligosacharidů
Popis výsledku v původním jazyce
Přídavek prebiotického preparátu na bázi galaktooligosacharidů a syrovátkových bílkovin do mléčného fermentovaného mléčného výrobku zvyšuje jeho nutriční hodnotu a podporuje růst probiotických bakterií. Dalším pozitivním efektem je využití zahuštěné syrovátky jako vedlejšího produktu mlékárenského průmyslu.
Název v anglickém jazyce
Fermented milk product with a prebiotic preparation based on galactooligosaccharides
Popis výsledku anglicky
The addition of a prebiotic preparation based on galactooligosaccharides and whey proteins to a dairy fermented milk product increases its nutritional value and supports the growth of probiotic bacteria. Another positive effect is the use of concentrated whey as a by-product of the dairy industry.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36561
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha 6, Vokovice, CZ Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6, Dejvice, CZ
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence