Rozšíření genofondu bakterií mléčného kvašení a kvasinek s prokázanou antifungální aktivitou (2022).
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000098" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000098 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ccdm.cz/?dtb=ccdbc-plisne" target="_blank" >https://ccdm.cz/?dtb=ccdbc-plisne</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rozšíření genofondu bakterií mléčného kvašení a kvasinek s prokázanou antifungální aktivitou (2022).
Popis výsledku v původním jazyce
Genofond sbírky CCDM byl rozšířen o kmeny bakterií a kvasinek s deklarovanou antifungální aktivitou. Citace: Kavková M, Dráb V., Cihlář J., Bazalová O., Rosová A.: Soubor fungálních kontaminantů způsobujících vady mléčných a pekařských výrobků (2022)
Název v anglickém jazyce
Enrichment of gene pool including lactic acid bacteria and yeast with antifungal activity
Popis výsledku anglicky
The species pool of CCDM collection was enriched about strains of lactic acid bacteria and the yeast with declared antifungal activity. Citation:: Kavková M, Dráb V., Cihlář J., Bazalová O., Rosová A.(2022): Enrichment of gene pool including lactic acid bacteria and yeast with antifungal activity
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910036" target="_blank" >QK1910036: Využití potenciálu různých metabolitů divokých kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek k potlačení výskytu nežádoucích fungálních kontaminantů a prodloužení trvanlivosti mléčných a pekařských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů