Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selenium from Se-enriched lactic acid bacteria as a new Se source for growing-finishing pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F09%3A00002478" target="_blank" >RIV/62157124:16170/09:00002478 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selenium from Se-enriched lactic acid bacteria as a new Se source for growing-finishing pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The goal of the trial was to determine the efficacy of Se from Se-enriched lactic acid bacteria in accumulation of Se in the muscle tissue and to evaluate its effect on meat quality in finisher pigs. In group I (n = 12) the feed Was supplemented with inorganic sodium selenite, in group II (n = 12) with Se from Se-lactic acid bacteria, in group III (n = 12) with Se from Se- enriched yeast and pigs in group IV (n = 11) were fed non-supplemented basal diet. The experimental feed mixtures were supplementedwith 0.3 mg Se per kg and were fed for a period of 3 month before slaughter. The use of Se from Se-enriched lactic acid bacteria resulted in comparable accumulation of Se in the muscle tissue as with sodium selenite, and in lower accumulation in comparison with Se from Se-enriched yeast. We did not find any differences in parameters of meat quality among experimental groups. It is concluded that Se from Se- enriched lactic acid bacteria has a comparable accumulation in the muscle tissue

  • Název v anglickém jazyce

    Selenium from Se-enriched lactic acid bacteria as a new Se source for growing-finishing pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of the trial was to determine the efficacy of Se from Se-enriched lactic acid bacteria in accumulation of Se in the muscle tissue and to evaluate its effect on meat quality in finisher pigs. In group I (n = 12) the feed Was supplemented with inorganic sodium selenite, in group II (n = 12) with Se from Se-lactic acid bacteria, in group III (n = 12) with Se from Se- enriched yeast and pigs in group IV (n = 11) were fed non-supplemented basal diet. The experimental feed mixtures were supplementedwith 0.3 mg Se per kg and were fed for a period of 3 month before slaughter. The use of Se from Se-enriched lactic acid bacteria resulted in comparable accumulation of Se in the muscle tissue as with sodium selenite, and in lower accumulation in comparison with Se from Se-enriched yeast. We did not find any differences in parameters of meat quality among experimental groups. It is concluded that Se from Se- enriched lactic acid bacteria has a comparable accumulation in the muscle tissue

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Polish Journal of Veterinary Sciences

  • ISSN

    1505-1773

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269967300008

  • EID výsledku v databázi Scopus