Antifungálně aktivní přípravek na bázi fermentované syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000028" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000028 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10225841&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10225841&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antifungálně aktivní přípravek na bázi fermentované syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká přípravku využitelného v potravinářství, především v pekárenství k zabránění růstu plísní a další kontaminující mikroflory, který se získá fermentací syrovátky bakteriemi mléčného a propionového kvašení, případně v konsorciu s kvasinkami a obsahujícího antifungálně působící organické kyseliny a jejich soli a další synergicky působící metabolity.
Název v anglickém jazyce
Antifungally active preparation based on fermented whey
Popis výsledku anglicky
The technical solution refers to the product usable in the food industry, especially in the baking industry to prevent the growth of mold and other contaminating microflora, which is obtained by the fermentation of whey by lactic acid bacteria bacteria and propionibacteria, or in a consortium with yeast and containing antifungally active organic acids and their salts and other synergistically acting metabolites.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
29778
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence