Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F15%3A33155567" target="_blank" >RIV/61989592:15310/15:33155567 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975014001888" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975014001888</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2014.12.001" target="_blank" >10.1016/j.biotechadv.2014.12.001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acetic acid bacteria are gram-negative obligate aerobic bacteria assigned to the family Acetobacteraceae of Alphaproteobacteria. They are members of the genera Acetobacter, Gluconobacter, Gluconacetobacter, Acidomonas, Asaia, Kozakia, Swaminathania, Saccharibacter, Neoasaia, Granutibacter, Tanticharoenia, Ameyamaea, Neoltomagataea, and Komagataeibacter. Many strains of Acetobacter and Komagataeibacter have been known to possess high acetic acid fermentation ability as well as the acetic acid and ethanolresistance, which are considered to be useful features for industrial production of acetic acid and vinegar, the commercial product. On the other hand, Gluconobacter strains have the ability to perform oxidative fermentation of various sugars, sugar alcohols, and sugar acids leading to the formation of several valuable products. Thermotolerant strains of acetic acid bacteria were isolated in order to serve as the new strains of choice for industrial fermentations, in which the cooling c

  • Název v anglickém jazyce

    Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications

  • Popis výsledku anglicky

    Acetic acid bacteria are gram-negative obligate aerobic bacteria assigned to the family Acetobacteraceae of Alphaproteobacteria. They are members of the genera Acetobacter, Gluconobacter, Gluconacetobacter, Acidomonas, Asaia, Kozakia, Swaminathania, Saccharibacter, Neoasaia, Granutibacter, Tanticharoenia, Ameyamaea, Neoltomagataea, and Komagataeibacter. Many strains of Acetobacter and Komagataeibacter have been known to possess high acetic acid fermentation ability as well as the acetic acid and ethanolresistance, which are considered to be useful features for industrial production of acetic acid and vinegar, the commercial product. On the other hand, Gluconobacter strains have the ability to perform oxidative fermentation of various sugars, sugar alcohols, and sugar acids leading to the formation of several valuable products. Thermotolerant strains of acetic acid bacteria were isolated in order to serve as the new strains of choice for industrial fermentations, in which the cooling c

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biotechnology Advances

  • ISSN

    0734-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    1260-1271

  • Kód UT WoS článku

    000362380100019

  • EID výsledku v databázi Scopus