Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F15%3A33155567" target="_blank" >RIV/61989592:15310/15:33155567 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975014001888" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975014001888</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2014.12.001" target="_blank" >10.1016/j.biotechadv.2014.12.001</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications
Popis výsledku v původním jazyce
Acetic acid bacteria are gram-negative obligate aerobic bacteria assigned to the family Acetobacteraceae of Alphaproteobacteria. They are members of the genera Acetobacter, Gluconobacter, Gluconacetobacter, Acidomonas, Asaia, Kozakia, Swaminathania, Saccharibacter, Neoasaia, Granutibacter, Tanticharoenia, Ameyamaea, Neoltomagataea, and Komagataeibacter. Many strains of Acetobacter and Komagataeibacter have been known to possess high acetic acid fermentation ability as well as the acetic acid and ethanolresistance, which are considered to be useful features for industrial production of acetic acid and vinegar, the commercial product. On the other hand, Gluconobacter strains have the ability to perform oxidative fermentation of various sugars, sugar alcohols, and sugar acids leading to the formation of several valuable products. Thermotolerant strains of acetic acid bacteria were isolated in order to serve as the new strains of choice for industrial fermentations, in which the cooling c
Název v anglickém jazyce
Acetic acid bacteria: A group of bacteria with versatile biotechnological applications
Popis výsledku anglicky
Acetic acid bacteria are gram-negative obligate aerobic bacteria assigned to the family Acetobacteraceae of Alphaproteobacteria. They are members of the genera Acetobacter, Gluconobacter, Gluconacetobacter, Acidomonas, Asaia, Kozakia, Swaminathania, Saccharibacter, Neoasaia, Granutibacter, Tanticharoenia, Ameyamaea, Neoltomagataea, and Komagataeibacter. Many strains of Acetobacter and Komagataeibacter have been known to possess high acetic acid fermentation ability as well as the acetic acid and ethanolresistance, which are considered to be useful features for industrial production of acetic acid and vinegar, the commercial product. On the other hand, Gluconobacter strains have the ability to perform oxidative fermentation of various sugars, sugar alcohols, and sugar acids leading to the formation of several valuable products. Thermotolerant strains of acetic acid bacteria were isolated in order to serve as the new strains of choice for industrial fermentations, in which the cooling c
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biotechnology Advances
ISSN
0734-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
1260-1271
Kód UT WoS článku
000362380100019
EID výsledku v databázi Scopus
—