Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie a kultivační metody pro jejich detekci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000111" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000111 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie a kultivační metody pro jejich detekci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek navazuje na rešeršní článek „Mikrobiologie pivovarské výroby – octové bakterie“ (Brožová et al., Kvasný, 1(3): 6–9, 2019). Sledován byl růst 6ti kmenů bakterií rodů Acetobacter, Gluconobacter a Gluconacetobacter na půdách doporučovaných pro záchyt octových bakterií (Carrovo a Frateurovo médium a GYC agar) s cílem vyhodnotit jejich spolehlivost a praktickou využitelnost v pivovarské laboratoři.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of brewing - acetic acid bacteria and cultivation methods for their detection

  • Popis výsledku anglicky

    The paper follows up the search article "Microbiology of brewing - acetic bacteria ”(Brožová et al., Kvasny, 1 (3): 6-9, 2019). It monitored growth of 6 strains of bacteria of the genera Acetobacter, Gluconobacter and Gluconacetobacter on recommended soils for the capture of acetic bacteria (Carr and Frateur's medium and GYC agar) in order to evaluate their reliability and practical use in the brewing laboratory.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    6-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus