Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation and evaluation of yogurts with the addition of chlorela and spirulina

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000077" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000077 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation and evaluation of yogurts with the addition of chlorela and spirulina

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to formulate and evaluate yogurts incorporating chlorela and spirulina as key ingredients. The Chlorella vulgaris (hot water extract) and Spirulina maxima dry biomass were used for this purpose. The yogurts were prepared on a semi-operational scale at a dairy company. Overall, the evaluators showed a prefernce for yogurts with chlorela extract compared to those with spirulina biomass. The counts of yogurt bacteria, both immediately after production and after 40 days of storage, met the requirments set by national regulations. Citation: Krausová G., Hyršlová I, Hélová D., Brányik T.: Preparation and evaluation of yogurts with the addition of chlorela and spirulina. Others – Poster. Conference: Agriculture and Food, 11th International Conference, 14. – 17.08.2023, Burgas, Bulgaria.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation and evaluation of yogurts with the addition of chlorela and spirulina

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to formulate and evaluate yogurts incorporating chlorela and spirulina as key ingredients. The Chlorella vulgaris (hot water extract) and Spirulina maxima dry biomass were used for this purpose. The yogurts were prepared on a semi-operational scale at a dairy company. Overall, the evaluators showed a prefernce for yogurts with chlorela extract compared to those with spirulina biomass. The counts of yogurt bacteria, both immediately after production and after 40 days of storage, met the requirments set by national regulations. Citation: Krausová G., Hyršlová I, Hélová D., Brányik T.: Preparation and evaluation of yogurts with the addition of chlorela and spirulina. Others – Poster. Conference: Agriculture and Food, 11th International Conference, 14. – 17.08.2023, Burgas, Bulgaria.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910300" target="_blank" >QK1910300: Využití odpadů z mlékáren pro produkci nových mléčných výrobků a doplňků stravy s přídavkem mikrořas nebo jejich komponent</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů