Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000080" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000080 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710" target="_blank" >https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly vypracovány návrhy cechovních norem pro potřeby Potravinářské komory ČR týkající se vybraných typů sýrů s reformulovaným obsahem soli. Konkrétně se jednalo o neochucený bílý sýr, neochucený čerstvý sýr, sýr eidamského typu a sýr s plísní uvnitř hmoty. Popsáno bylo jejich surovinové složení, postup výroby, senzorické vlastnosti a rozhodčí analytické metody. Citace: Němečková I., Trešlová Š.: České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli. Prosinec 2023. Dostupné online https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710

  • Název v anglickém jazyce

    Czech guild standards of selected cheeses with reformulated salt content

  • Popis výsledku anglicky

    For the needs of Federation of the Food and Drink Industries of the Czech Republic, the drafts of guild standards were prepared concerning of selected types of cheeses with reformulated salt content. Particularly, plane white cheese, plane fresh cheese, edam-type cheese and blue-veined cheese were concerned. Their ingredients nad formula, production processes, sensory characteristics and arbitration analytical methods were described. Citation: Němečková I., Trešlová Š.: Czech guild standards of selected cheeses with reformulated salt content. December 2023. Available online https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů