České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000080" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000080 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710" target="_blank" >https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli
Popis výsledku v původním jazyce
Byly vypracovány návrhy cechovních norem pro potřeby Potravinářské komory ČR týkající se vybraných typů sýrů s reformulovaným obsahem soli. Konkrétně se jednalo o neochucený bílý sýr, neochucený čerstvý sýr, sýr eidamského typu a sýr s plísní uvnitř hmoty. Popsáno bylo jejich surovinové složení, postup výroby, senzorické vlastnosti a rozhodčí analytické metody. Citace: Němečková I., Trešlová Š.: České cechovní normy vybraných sýrů s reformulovaným obsahem soli. Prosinec 2023. Dostupné online https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710
Název v anglickém jazyce
Czech guild standards of selected cheeses with reformulated salt content
Popis výsledku anglicky
For the needs of Federation of the Food and Drink Industries of the Czech Republic, the drafts of guild standards were prepared concerning of selected types of cheeses with reformulated salt content. Particularly, plane white cheese, plane fresh cheese, edam-type cheese and blue-veined cheese were concerned. Their ingredients nad formula, production processes, sensory characteristics and arbitration analytical methods were described. Citation: Němečková I., Trešlová Š.: Czech guild standards of selected cheeses with reformulated salt content. December 2023. Available online https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů