Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam sanitačních prostředků a jejich vliv na výskyt inhibičních látek v prvovýrobě mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F24%3AN0000022" target="_blank" >RIV/26722861:_____/24:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/24:43908954

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2024/v%C4%9Bda_205_1_6.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2024/v%C4%9Bda_205_1_6.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam sanitačních prostředků a jejich vliv na výskyt inhibičních látek v prvovýrobě mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jako významné hygienické ukazatele mléka jsou spolu s počtem somatických buněk a celkovým počtem mikroorganismů označována rezidua inhibičních látek. Vedle antibiotik, která tvoří více jak 95 % všech reziduí, patří do této skupiny mimo jiné i zbytky čisticích a dezinfekčních prostředků. Moderní prvovýroba se bez nasazení těchto přípravků neobejde i za cenu jejich možného výskytu v mléce. V práci je popsán vliv sanitačních a dezinfekčních přípravků na nežádoucí mikroorganismy a následně jejich možný vliv na výsledky inhibičních testů nebo kysací schopnost mléka (jogurtový test).

  • Název v anglickém jazyce

    The significance of sanitizing agents and their influence on the occurrence of inhibitory substances in the primary milk production

  • Popis výsledku anglicky

    The residues of inhibitory substances, together with the number of somatic cells and the total number of microorganisms, are indicated as important hygienic indicators of milk. In addition to antibiotics, which comprise more than 95% of all residues, this group also includes residues of cleaning and disinfecting substances. Mo dern milk production cannot exist without the use of these preparations, even at the cost of their possible occurrence in milk. The work describes the effect of sanitizing and disinfecting preparations on unwanted microorganisms and, subsequently, their possible effect on the results of the inhibitor test or the milk fermentation ability (yoghurt test).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1–6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus