Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční jogurtovo-tvarohový dezert se syrovátkou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F24%3AN0000035" target="_blank" >RIV/26722861:_____/24:N0000035 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43410/24:43925319 RIV/60461373:22330/24:43930407

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038308.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038308.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční jogurtovo-tvarohový dezert se syrovátkou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční jogurtovo-tvarohový dezert se syrovátkou vyznačující se tím, že obsahuje 10 až 20 % hmotn. gelové ovocné ochucující složky, 10 až 20 % hmotn. jogurtové složky a zbytek do 100 % hmotn. tvoří složka na bázi tvarohu a syrovátky, kde jogurtová složka obsahuje jogurtovou kulturu v očkovací dávce 0,01 až 1,5 % hmotn., kmen Lactobacillus rhamnosus CCDM 1122 v očkovací dávce 0,1 až 1,5 % hmotn. a zbytek do 100 % hmotn. tvoří mléko nebo smetana a složka na bázi tvarohu a syrovátky obsahuje 15 až 30 % hmotn. kyselé syrovátky fermentované kmenem Lactiplantibacillus plantarum CCDM 1126, 0,1 až 1,0 % hmotn. stabilizátoru a zbytek do 100 % hmotn. tvoří tvaroh. Lactiplantibacillus plantarum CCDM 1126 má schopnost produkovat exopolysacharidy, které mohou procházet trávicím traktem člověka a působit jako prebiotikum. Lactobacillus rhamnosus CCDM 1122 vykazuje jek vhodné technologické vlastnosti, tak potenciálně probiotické a postbiotické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional yogurt-curd dessert with whey

  • Popis výsledku anglicky

    Functional yogurt-curd dessert with whey characterized in that it contains 10 to 20 wt. % gel fruit flavoring ingredients, 10 to 20 wt. % yogurt ingredient and the remainder up to 100 wt. % is a component based on curd cheese and whey, where the yogurt ingredient contains a yogurt culture in an inoculation dose of 0.01 to 1.5 wt. %, the Lactobacillus rhamnosus CCDM 1122 strain in an inoculation dose of 0.1 to 1.5 wt. % and the remainder up to 100 wt. % is milk or cream and the component based on cottage cheese and whey contains 15 to 30 wt. % acid whey fermented with the Lactiplantibacillus plantarum strain CCDM 1126, 0.1 to 1.0 wt. % stabilizer and the remainder up to 100 wt. % is cottage cheese. Lactiplantibacillus plantarum CCDM 1126 has the ability to produce exopolysaccharides that can pass through the human digestive tract and act as a prebiotic. Lactobacillus rhamnosus CCDM 1122 exhibits both suitable technological properties and potential probiotic and postbiotic properties.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    38308

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha 6, Vokovice, CZ

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence