Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930787" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930787 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/24:N0000034

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038307.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038307.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká termizované tvarohové pomazánky s přídavkem kyselé syrovátky fermentované bakteriemi mléčného kvašení produkujícími exopolysacharidy. Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou vyznačující se tím, že obsahuje 55,0 až 75,0 % hmotn. tvarohu, 20,0 až 38,0 % hmotn. kyselé syrovátky fermentované kmenem Lactiplantibacillus plantarum CCDM 1126, 0,5 až 1,2 % hmotn. chloridu sodného, 0,1 až 1,0 % hmotn. stabilizátoru a zbytek do 100 % hmotn. tvoří smetana.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermized curd cheese spread with whey

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to a thermized curd spread with the addition of acid whey fermented by lactic acid bacteria producing exopolysaccharides. Thermized curd spread with whey is characterized in that it contains 55.0 to 75.0 wt. % curd, 20.0 to 38.0 wt. % sour whey fermented by the Lactiplantibacillus plantarum strain CCDM 1126, 0.5 to 1.2 wt. % sodium chloride, 0.1 to 1.0 wt. % stabilizer and the rest up to 100 wt. % cream.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    38307

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha; Vysoká škola chemické technologická v Praze; Bohušovická mlékárna a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence