Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930787" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930787 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/24:N0000034
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038307.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0038/uv038307.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká termizované tvarohové pomazánky s přídavkem kyselé syrovátky fermentované bakteriemi mléčného kvašení produkujícími exopolysacharidy. Termizovaná tvarohová pomazánka se syrovátkou vyznačující se tím, že obsahuje 55,0 až 75,0 % hmotn. tvarohu, 20,0 až 38,0 % hmotn. kyselé syrovátky fermentované kmenem Lactiplantibacillus plantarum CCDM 1126, 0,5 až 1,2 % hmotn. chloridu sodného, 0,1 až 1,0 % hmotn. stabilizátoru a zbytek do 100 % hmotn. tvoří smetana.
Název v anglickém jazyce
Thermized curd cheese spread with whey
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to a thermized curd spread with the addition of acid whey fermented by lactic acid bacteria producing exopolysaccharides. Thermized curd spread with whey is characterized in that it contains 55.0 to 75.0 wt. % curd, 20.0 to 38.0 wt. % sour whey fermented by the Lactiplantibacillus plantarum strain CCDM 1126, 0.5 to 1.2 wt. % sodium chloride, 0.1 to 1.0 wt. % stabilizer and the rest up to 100 wt. % cream.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
38307
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha; Vysoká škola chemické technologická v Praze; Bohušovická mlékárna a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence