Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26784246%3A_____%2F10%3A%230000248" target="_blank" >RIV/26784246:_____/10:#0000248 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment
Popis výsledku v původním jazyce
Peas, garden peas especially (with high amylose content), is very good source of resistant starch (RS). Among selected 20 cultivars, significant differences of resistant starch content in seeds were not found. Content of RS varied between 7,04 - 7,48 % DM. Changes in resistant starch (RS) content were monitored in different terms of technological harvest in three productive pods. Values of RS after lyophilization or drying (120-140°C) of seeds differed statistically significantly and fluctuated in the range from 4,39 to 4,08 % in DM.
Název v anglickém jazyce
Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment
Popis výsledku anglicky
Peas, garden peas especially (with high amylose content), is very good source of resistant starch (RS). Among selected 20 cultivars, significant differences of resistant starch content in seeds were not found. Content of RS varied between 7,04 - 7,48 % DM. Changes in resistant starch (RS) content were monitored in different terms of technological harvest in three productive pods. Values of RS after lyophilization or drying (120-140°C) of seeds differed statistically significantly and fluctuated in the range from 4,39 to 4,08 % in DM.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06085" target="_blank" >2B06085: Identifikace a hodnocení kvalitativních parametrů polního a dřeňového hrachu určeného pro lidskou výživu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 6th international conference on polysaccharides - Glycoscience
ISBN
978-80-86238-78-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000287421800024