Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26784246%3A_____%2F10%3A%230000248" target="_blank" >RIV/26784246:_____/10:#0000248 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Peas, garden peas especially (with high amylose content), is very good source of resistant starch (RS). Among selected 20 cultivars, significant differences of resistant starch content in seeds were not found. Content of RS varied between 7,04 - 7,48 % DM. Changes in resistant starch (RS) content were monitored in different terms of technological harvest in three productive pods. Values of RS after lyophilization or drying (120-140°C) of seeds differed statistically significantly and fluctuated in the range from 4,39 to 4,08 % in DM.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of resistant starch content in peas after harvesting treatment

  • Popis výsledku anglicky

    Peas, garden peas especially (with high amylose content), is very good source of resistant starch (RS). Among selected 20 cultivars, significant differences of resistant starch content in seeds were not found. Content of RS varied between 7,04 - 7,48 % DM. Changes in resistant starch (RS) content were monitored in different terms of technological harvest in three productive pods. Values of RS after lyophilization or drying (120-140°C) of seeds differed statistically significantly and fluctuated in the range from 4,39 to 4,08 % in DM.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06085" target="_blank" >2B06085: Identifikace a hodnocení kvalitativních parametrů polního a dřeňového hrachu určeného pro lidskou výživu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 6th international conference on polysaccharides - Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-78-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000287421800024