Dopady zdravotního stavu mléčné žlázy a souvisejících faktorů na kvalitu a bezpečnost kravského mléka jako potravinářské suroviny.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F07%3A%230000025" target="_blank" >RIV/26788462:_____/07:#0000025 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26788462:_____/07:#0000200
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dopady zdravotního stavu mléčné žlázy a souvisejících faktorů na kvalitu a bezpečnost kravského mléka jako potravinářské suroviny.
Popis výsledku v původním jazyce
Odborná práce je zaměřena na přehled problémů a jejich možných řešení podle následujícího seznamu: vybrané negativní vlivy poruch sekrece mléka a zvýšených počtů somatických buněk, resp. mastitid, na kvalitu mléka a mléčného potravinového řetězce; pětibodový antimastitidní program je stále aktuální; výsledky odhadu vlivu mastitid na výskyt reziduí inhibičních látek; cesty omezování vlivů antibiotik a význam správné praxe dojení; alternativní přístupy ke kvalitě mléka a zdraví vemene; výsledky vlivů hygieny a poruch sekrece mléka na koncentraci volných mastných kyselin mléčného tuku.
Název v anglickém jazyce
The impacts of health state of mammary gland and corresponding factors on quality and safety of cow milk as foodstuff raw material.
Popis výsledku anglicky
The professional work which is focused on survey of problems and their possible solutions according to following list: selected negative impacts of milk secretion disorders on increase of somatic cell counts and mastitis respectively, on milk and milk foodstuff chain quality; five-point antimastitis programme is still actual; result of estimation of mastitis effect on occurrence of inhibitory substance residues; ways for elimination of antibiotica effects and importance of right milking practice; alternative approach to milk quality and udder health; the results of hygiene and milk secretion disorders on concentration of free fatty acids in milk fat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mliekarstvo
ISSN
1210-3144
e-ISSN
—
Svazek periodika
38
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
48-53
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—