Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dopady zdravotního stavu mléčné žlázy a souvisejících faktorů na kvalitu a bezpečnost kravského mléka jako potravinářské suroviny.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F07%3A%230000025" target="_blank" >RIV/26788462:_____/07:#0000025 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/07:#0000200

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dopady zdravotního stavu mléčné žlázy a souvisejících faktorů na kvalitu a bezpečnost kravského mléka jako potravinářské suroviny.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Odborná práce je zaměřena na přehled problémů a jejich možných řešení podle následujícího seznamu: vybrané negativní vlivy poruch sekrece mléka a zvýšených počtů somatických buněk, resp. mastitid, na kvalitu mléka a mléčného potravinového řetězce; pětibodový antimastitidní program je stále aktuální; výsledky odhadu vlivu mastitid na výskyt reziduí inhibičních látek; cesty omezování vlivů antibiotik a význam správné praxe dojení; alternativní přístupy ke kvalitě mléka a zdraví vemene; výsledky vlivů hygieny a poruch sekrece mléka na koncentraci volných mastných kyselin mléčného tuku.

  • Název v anglickém jazyce

    The impacts of health state of mammary gland and corresponding factors on quality and safety of cow milk as foodstuff raw material.

  • Popis výsledku anglicky

    The professional work which is focused on survey of problems and their possible solutions according to following list: selected negative impacts of milk secretion disorders on increase of somatic cell counts and mastitis respectively, on milk and milk foodstuff chain quality; five-point antimastitis programme is still actual; result of estimation of mastitis effect on occurrence of inhibitory substance residues; ways for elimination of antibiotica effects and importance of right milking practice; alternative approach to milk quality and udder health; the results of hygiene and milk secretion disorders on concentration of free fatty acids in milk fat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mliekarstvo

  • ISSN

    1210-3144

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    38

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    48-53

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus