Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000138" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000138 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000225

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Specificity of reference materials and results proficiency testing in basic milk analyses

  • Popis výsledku anglicky

    Original paper is focused on description and analysis of reference and routine milk laboratory system and aims to quality assurance of analytical results by description of own development of methodical procedures. The aim is to take into account the results of influence of important interferential factors on infraanalyse in reference materials and calibration procedures, to eliminate the practical important effects and to assure the reliability of milk analytical results. Both reference materials and proficiency tests are realized for various materials (1) and analyse types (2): 1) ? raw cow milk; - raw sheep milk; - raw goat milk; - pasteurized cow milk; - skimmed milk; - cream; - liquid whey; - concentrated whey; 2) - fat; - crude protein; - casein;- lactose; - solids non fat; - urea; - free fatty acids; - citric acid; - milk freezing point.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Referenční materiály a mezilaboratorní porovnávání zkoušek III

  • ISBN

    978-80-86380-46-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    2Theta

  • Místo vydání

    Český Těšín

  • Místo konání akce

    Medlov

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku