Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000138" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000138 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/49608851:_____/08:#0000225
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz
Popis výsledku v původním jazyce
Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka.
Název v anglickém jazyce
Specificity of reference materials and results proficiency testing in basic milk analyses
Popis výsledku anglicky
Original paper is focused on description and analysis of reference and routine milk laboratory system and aims to quality assurance of analytical results by description of own development of methodical procedures. The aim is to take into account the results of influence of important interferential factors on infraanalyse in reference materials and calibration procedures, to eliminate the practical important effects and to assure the reliability of milk analytical results. Both reference materials and proficiency tests are realized for various materials (1) and analyse types (2): 1) ? raw cow milk; - raw sheep milk; - raw goat milk; - pasteurized cow milk; - skimmed milk; - cream; - liquid whey; - concentrated whey; 2) - fat; - crude protein; - casein;- lactose; - solids non fat; - urea; - free fatty acids; - citric acid; - milk freezing point.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Referenční materiály a mezilaboratorní porovnávání zkoušek III
ISBN
978-80-86380-46-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
25
Strana od-do
—
Název nakladatele
2Theta
Místo vydání
Český Těšín
Místo konání akce
Medlov
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—