Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000218" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000218 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to explore the depression effects of level of inbreeding on kg of fat and protein presented in the form of breeding values. In the groups with Fx coefficients (Fx= 1.25 %, Fx = 2.0?3.125 %, Fx = 4.0?12.5 % and Fx = total) we found a decrease in the breeding values of kg fat in inbred cows of -1.48; 0.17; -8.26 and -0.51 kg. In the case of protein content the depressed production in inbred cows was: -0.58; -0.48; -3.21 and -0.94 kg. The inbred animals showed higher variability within the range of observed corrected breeding values (Yijklmno) for kg of fat and protein.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to explore the depression effects of level of inbreeding on kg of fat and protein presented in the form of breeding values. In the groups with Fx coefficients (Fx= 1.25 %, Fx = 2.0?3.125 %, Fx = 4.0?12.5 % and Fx = total) we found a decrease in the breeding values of kg fat in inbred cows of -1.48; 0.17; -8.26 and -0.51 kg. In the case of protein content the depressed production in inbred cows was: -0.58; -0.48; -3.21 and -0.94 kg. The inbred animals showed higher variability within the range of observed corrected breeding values (Yijklmno) for kg of fat and protein.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—