Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000218" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000218 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to explore the depression effects of level of inbreeding on kg of fat and protein presented in the form of breeding values. In the groups with Fx coefficients (Fx= 1.25 %, Fx = 2.0?3.125 %, Fx = 4.0?12.5 % and Fx = total) we found a decrease in the breeding values of kg fat in inbred cows of -1.48; 0.17; -8.26 and -0.51 kg. In the case of protein content the depressed production in inbred cows was: -0.58; -0.48; -3.21 and -0.94 kg. The inbred animals showed higher variability within the range of observed corrected breeding values (Yijklmno) for kg of fat and protein.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to explore the depression effects of level of inbreeding on kg of fat and protein presented in the form of breeding values. In the groups with Fx coefficients (Fx= 1.25 %, Fx = 2.0?3.125 %, Fx = 4.0?12.5 % and Fx = total) we found a decrease in the breeding values of kg fat in inbred cows of -1.48; 0.17; -8.26 and -0.51 kg. In the case of protein content the depressed production in inbred cows was: -0.58; -0.48; -3.21 and -0.94 kg. The inbred animals showed higher variability within the range of observed corrected breeding values (Yijklmno) for kg of fat and protein.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus